Koi – wereldpop voor feesten en festivals |  Little Johnny

Little Johnny

De band KOI bestaat al een aantal jaren en heeft in die jaren een eigen stijl ontwikkeld. Een enthousiaste recensent schreef over cd ‘Little Johnny’ in OOR dat de avontuurlijke muziekliefhebber ongetwijfeld garen zou spinnen bij het “lustig schetterend koper, een prominent pompende sousafoon en warm accordeonspel.

Al deze elementen komen terug in de nieuwe cd en de muzikale stijlmix van KOI is met deze cd nog bonter geworden. Is het titelnummer nog te vangen onder de noemer: “country meets reggae”, al gauw klinken melancholieke Balkanklanken en vinden jazzy uitstapjes naar de grenzen van o.a. pop, gospel en disco plaats. “Dat muzikale grenzen er zijn om doorbroken te worden lijkt het voornaamste credo van deze veelzijdige club” schreef OOR.

Clip Little Johnny, gemaakt door Ina Spijk

“Little Johnny” is opgenomen in studio Spitsbergen met gastmuzikanten Mariel Rustenburg (trompet), Henk Visser (saxofoon) en Freek Laban (drums) en is in eigen beheer uitgebracht.

Daarnaast spelen op Little Johnny: Jan Dijkstra (sousafoon, trombone en mondharmonica), Henk Hagenouw (alt- en tenorsaxofoon), Job Wiegant (gitaar,accordeon en laptop) en Dirk Spijk (zang en percussie)